2008-06-28
女友话呢间餐厅好出名架,D鱼蛋好好食架听人讲.......咁又不妨同佢去见识见识...28号1点30左右到达,门外已经排紧队㖞,排队中听到D人都系话呢度D鱼蛋好好食,搅到我都有D心急想食添,等了约10分钟就有位喇,里面地方都几大架,全以6人圆台为主,都唔系话太迫,楼面落单都好清楚同快手点了以下食物:1.鱼蛋河$19(鱼蛋鱼味好淡,亦不够爽口弹牙,汤底淡但都算有鲜味,但碗太细,汤太少,河粉食到一半已经由汤河变成捞河了)2.紫菜四宝$30 有猪肉丸(几鲜味),鱼皮饺(皮几爽,肉亦不太咸),墨鱼丸(几爽口弹牙但冇乜墨鱼味),鱼蛋(鱼味好淡,亦不够爽口弹牙),紫菜(配合汤底味道不错,亦冇沙)3.腐乳通菜$14(算几大碟,菜亦碌得刚好,菜新鲜有菜味,个腐乳酱亦调教得几好)总结食物就一般,冇大惊喜,尤其招牌鱼蛋就令我俩比较失望,招呼唔错,食物点了好快就到,不过要食好鱼蛋就不一定会再来这里了埋单合共$63
点了以下食物:
埋单合共$63