2017-05-03 7735 浏览
由荃湾第一店到而家周围分店,期待已久嘅一餐,因为无耐性等位所以迟迟未试,铜锣湾店唔洗等位直接入座叫左半只鸡试,分量都可以配料充足嗅落好香,味道唔会太咸,食完唔会狂饮水,花椒唔够香唔够麻,鸡肉滑肉质算结实唔错,但讲真味道唔之于一试难忘,价钱又贵人一倍手切肥牛-得几片肉够油香,但唔够滑肉味唔够,厚簿切得适中皇帝菜-分量都ok但可能唔系大路菜所以唔新鲜四宝丸-鲮鱼丸果皮好多但唔香,另有香口硬硬地似立肠嘅物体,但都系唔香口,都够弹牙虾丸-爽口弹牙鲜味十足,入面有粒粒虾肉真材实料牛丸-牛肉足料沟左好小粉,加埋牛根打成弹牙软滑,但味道甜甜地有点奇怪感觉,我唔钟意食墨鱼丸-爽口弹牙有粒粒墨鱼够咬口有鲜味,都唔错炸向铃-虽然话即炸但唔够脆,但比起其他一般货好,蓝底冇油净返,够松同索汁都唔错仲叫左云吞并水饺唔记得影相而且冇需要,卖相同味道都差,馅2只一样只系黄皮同白皮,包到好实肉又唔新鲜总结:可能幻想太多年想像得太一试难忘,虽然唔难食但觉得汤底都系差不多,但价钱就贵人好多,唔会再试啦
一品招牌鸡煲

叫左半只鸡试,分量都可以
鸡煲

手切肥牛

手切肥牛-得几片肉够油香,但唔够滑肉味唔够,厚簿切得适中
皇帝菜

皇帝菜-分量都ok但可能唔系大路菜所以唔新鲜

手打四宝丸

虾丸-爽口弹牙鲜味十足,入面有粒粒虾肉真材实料

墨鱼丸-爽口弹牙有粒粒墨鱼够咬口有鲜味,都唔错
炸向玲

2017-04-11