2014-01-03
因为一个美丽既误会… 我要揾一盒凤梨酥送比人,上网见到TST有一间系附近, PR又邀请左咁多位食家试食, 而大家都一致好评~ 咁我就锁定目标 去呢到试下佢系唔系真系咁好食, 服务系唔系真系讲到咁好呢??Lunch time 去左古法烘焙既isquare店, 行到去, 店员咩都唔讲, “队”左件杏仁批比我, 佢地非常慷慨, 试食都真系好大件! 不过佢讲完"杏仁批"之后就走左…我呆左咁企左系到唔知比咩反应佢好。我行埋去问另一个女店员, 想试下凤梨酥, 因为我黎既目的就系买凤梨酥麻~ 佢话唔一定有得试架, 睇下有冇先。 当然, 冇得试系天经地义, 有得试系一个selling point, 但系12点开门, 我12点几到要check 下有冇得试好似有点儿那个~ 不过 to be honest, 女店员真系比较有礼貌。我试食左杏仁批, 凤梨酥同蛋卷, 对唔住, 我又唱反调 3样野我都冇一样觉得好好食。杏仁批系3款当中比较特别, 比凤梨酥甜, 但口感真系有d失望。可能我见佢讲样咁西式所以都expect 佢口感会好似marine +个批底再加上好香既杏仁味~ 但系sorry 我想太多了。 我只觉得好
杏仁批系3款当中比较特别, 比凤梨酥甜, 但口感真系有d失望。可能我见佢讲样咁西式所以都expect 佢口感会好似marine +个批底再加上好香既杏仁味~ 但系sorry 我想太多了。 我只觉得好脆, 好碎, that is.
蛋卷, 店员介绍系人手制造, 冇加猪油。 我觉得个皮太薄, 一咬就碎到成身系.. 唔系我杯茶~
到左我黎呢到既目的, 凤梨酥!! 佢剪左一少粒比我试, 我EXPECT会有蛋香同奶味…SORRY 都系我想太多, 食完好失望, 叫我形容既话系「少甜」。。。唔松, 唔香。。。我想起既系超平既新东阳。。。 算啦~ 系我唔应该用李仪既EXPECTATION去试佢。
见到大家既好评。。。我都系要再讲一次,我唔系有心唱反调, 不过真系唔岩我食。。。我食过更好既...咁of coz 可能冇佢咁健康 PS: 因为需要, 我点都买左一盒杏仁批&凤梨酥交差比朋友~