2015-11-12 13227 浏览
今日系女朋友嘅生日所以特登病咗半岛酒店嘅瑞士餐厅(Chesa)同佢食Candle light dinner 我听经理小平哥推介叫咗一个瑞士冻汤俾我女朋友,你一个系瑞士传统嘅红萝卜东扩大其实饮落去有少少似龙虾汤大比普通龙虾同更加鲜甜 我就点左个牛仔肉肠比自己做头盘,其实呢个未系传统瑞士食嘅抢其实系一啲主菜不过咁大食嘅我主菜当头盘食,啲肠肉味鲜甜配嘅酱汁亦非常好味。 正式主菜我哋叫咗知餐厅最出名嘅瑞士芝士火锅(Cheese Fondue),香浓嘅瑞士芝士配上白酒,用慢火加热慢慢散发出酒同芝士的香味,用特制嘅长叉叉住面包点嚟食,真系食到停唔到口。 此外我哋点了一份烧羊架,唔单止卖相靓,分量有够味道又好。 最后到甜品,因为餐厅知道系我女朋友生日特登送佢哋前面嘅朱古力小屋甜品,小屋上面有块朱古力牌写住Happy birthday xxxx!咁细心嘅服务抵我比左$200贴士佢哋!

Lobster Bisque
芝士火锅
芝士火锅
此外我哋点了一份烧羊架,唔单止卖相靓,分量有够味道又好。
Rack of Lamb
Petit Fours