2021-03-25 1650 浏览
好耐冇食过中式餐厅,于是今日决定试吓时代广场嘅麒艺馆👍🏼👍🏼 一入到去,格调偏向高贵暗淡为主,令到我对呢度嘅食物期望都有所提升😮睇完餐牌之后,我发现有好多名贵食材,花胶鲍鱼鱼翅样样齐。不过价钱当然都有番咁上下啦😂😂我就拣选左几个款式。首先就系花胶红油抄手(六件),佢以橙红色麻辣为主,再加上少少葱花,令到整个红油抄手吸引胃口 不过我个人觉得花胶质感同大细都有少少失望,因为咬嘅过程当中,都唔太食得出之后就再黎一道XO酱虾腰炒肠粉。粉皮厚薄适中,再加上虾仔同XO酱,食起上黎每一啖都有满足感 值得推介!跟住就到笼仔腊味糯米饭出场😆 糯米饭份量适中,一个人食又得,同朋友分享又得。唔太干身之余同时都有少少咬口。唯一美中不足嘅系,腊味选材有啲肥,未必适合而家崇尚健康饮食嘅人仕🤔再之后就系爆米蚬介鲮鱼球(六粒)。虽然个蚬介汁有一粒粒蚬肉,而个米通都相当脆卜卜,但系两个加埋一齐,点都整林咗少少,虽然好难避免,但系口感有少少奇怪。或者佢唔用爆米可能好少少🤏🏼最后就系鸡枞菌一口牛。牛柳粒烧得香口怡人,无论大细同埋色泽,又均匀又合适。如果你系牛魔王既就唔可以错过👍🏼👍🏼

花胶红油抄手(六件)

值得推介!
XO酱虾腰炒肠粉

笼仔腊味糯米饭

爆米蚬介鲮鱼球(六件)

鸡枞菌一口牛
2021-03-13
用餐时段
XO酱虾腰炒肠粉
爆米蚬介鲮鱼球(六件)
鸡枞菌一口牛