2018-08-29
妈妈生日一肚火, 服务员水平好低! 事件一: order 左「煎酿豆腐」, 上菜来了「一品豆腐煲」,问服务员为什么, 佢9秒9话「煎酿豆腐」卖哂, 想放低个煲, 我地火都来, 菜色冇货, 我完全接受, 但冇货而自动帮我地换另外一碟𩠌是什么回事? 之后, 我地接受唔到, 揾个经理唻,佢随即帮我地换过一碟「煎酿豆腐」!事件二: order 左一「只」鸭(系好大只㖞,见相)做「一鸭两食」,都明白坊间已经冇乜地方会好老实咁serve哂成只鸭俾你, 但系都冇理由差到净番一碟净皮嘅鸭皮(唔记得影低)加一碟鸭松(见相),真系唔知鸭嘅其他部分去左边? 真系气难下! 咁做生意, 真系好过份, 又话咩名酒楼, 救命!! 一定唔会有下次啰!