2024-08-10
3/8/2024📍十三姨中午大热天时嚟到 排咗十几分钟 都几辛苦🥹但餐厅都算贴心 比埋湿纸巾我哋抹汗 不过俾埋干纸巾更好🤣眼见起码一半客人都系内地游客 唔通小红书有介绍过?😂餐厅入面嘅座位排得非常之密 张枱都好细 嗌多几样野都唔够位摆🫠一入去就闻到阵奇怪味 好似酸辣汤味同牛肉味一开始会比碗虾片客人食住先 但唔系几够脆⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯✨老板娘鹅肝煎蛋捞饭($148)鹅肝煎得几香 有三片 都几厚身 好滑嫩好香浓 冇苦味煎蛋系太阳蛋 蛋汁捞埋炸蒜同XO酱都几惹味 唔洗点落豉油都得 但辣度好高 唔食得辣嘅人千祈唔好拣❗️✨大三元($78)饭面铺满手撕鸡同炸蒜 手撕鸡有炙烧过 有少少干 本身冇咩味 要自己落豉油溏心蛋完全冇味 又系要自己加豉油鸡叉烧整得几嫩 有少少咸味 但系食完个饭再食就唔系好够味 建议先食鸡油饭唔会油腻 但都冇特别香 宁愿转白饭费事浪费quota 😅✨爆浆芝士炼奶炸年糕($38)年糕入面有半溶嘅芝士 面头仲有芝士片 双重芝士超正🤩冇谂过芝士年糕加炼奶都几好食😋接受到又咸又甜嘅人一定要试下!但佢都卖得几贵下😌✨400次岩盐咖啡($34)早几年有排好兴呢样野 估
📍十三姨
不过俾埋干纸巾更好🤣
眼见起码一半客人都系内地游客 唔通小红书有介绍过?😂
一入去就闻到阵奇怪味 好似酸辣汤味同牛肉味
一开始会比碗虾片客人食住先 但唔系几够脆
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
✨老板娘鹅肝煎蛋捞饭($148)
鹅肝煎得几香 有三片 都几厚身 好滑嫩好香浓 冇苦味
✨大三元($78)
溏心蛋完全冇味 又系要自己加豉油
✨爆浆芝士炼奶炸年糕($38)
但佢都卖得几贵下😌
✨400次岩盐咖啡($34)
早几年有排好兴呢样野 估唔到呢度有得饮翻😂
咖啡泡泡好苦 要捞埋牛奶一齐饮
牛奶应该有落糖 好甜 同咖啡泡饮就fit
岩盐系自己加 可以吊味 不过个人觉得唔落盐好饮啲
✨蜂蜜苹果乌龙茶($22)
甜度偏低 饮到啲果粒 成杯好多冰 愈饮愈淡😂
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
最后埋单~$350 (连加一)
啲野食系几有创意嘅 味道都唔错嘅
但个观感唔系几好 太多游客 坐得太逼🙂