2019-04-23 343 浏览
几个月前黎又一城溜冰,已经想试呢间新开既餐厅!睇Menu除左有西餐仲有Flippers既Pancake,都几吸引,不过当时晚饭时段,见到长长既人龙就令我却步。最近都多左朋友试左,都话好好食,要排队都抵。所以我同另外两位朋友三人行就早啲去排队,大概晚上六点左右,当时都有十几人排紧队,最后排左约半个钟就入得。入座后座位较少,只有数张长枱,同几张bar枱,表示一定要搭枱,仲要同隔离枱既人无乜距离。不过餐厅都较光猛,感觉舒适(除左有时同隔离搭枱既人唔小心你眼望我眼)叫左3个main,光速就上左菜。首先有明太子酱海胆意粉 ($198),佢用左天使面,明太子酱唔会太浠亦唔会太浓,岩岩好。海胆朋友话第一旧食落有少少腥,但我同另外一位朋友食都觉得无腥味。唔系唔好食但又觉得未至于食完会惊叹好好食。再黎系蕃茄海鲜意粉 ($188),卖相都唔错,不过青口好细粒肉,带子煎完都算大粒同香口,虾就普通,感觉唔算好新鲜,意粉上都有分明既蕃茄粒,不过因为佢唔系蕃茄酱,所以味道较淡,整体都系普通,$188既话其实相当不值。另外仲叫左个芝士汉堡 ($109)。店员系落单时都好细心问定需唔需要帮我地切开一半。不过上左菜见到

明太子酱海胆意粉

蕃茄海鲜意粉

另外仲叫左个芝士汉堡 ($109)。店员系落单时都好细心问定需唔需要帮我地切开一半。不过上左菜见到佢切开一半后支插实佢既竹签系求其插 (根本冇插实个包)。味道都系普通,不过中间既牛肉都唔会好干,都有肉汁。芝士汉堡都有薯条伴碟,不过薯条认真麻麻,唔系好够热,较为硬身,感觉唔知摆左几耐咁,好中意食薯条既朋友都表示失望。

芝士汉堡

酸忌廉黑松露薯条 ($59),薯条既份量都唔少,足够3-4人食。酸忌廉同黑松露既份量都足够点晒成盆薯条。今次系热辣辣既薯条,不过都系较硬身!所以都系感觉麻麻地,可能个个人口味唔同啦。

酸忌廉黑松露薯条

最后当然唔少得叫埋由Flippers出品既Souffle Pancake ($99)!叫左原味一份,一份有三件,呢个反而系等得最耐,Menu上都有提及要等大概25分钟,因为每一份Souffle Pancake都系即叫即制。大概等左20分钟左右,就有得食啦。卖相好靓,Pancake望落亦都够大份,而且Cream亦都好大旧,睇见都好开心hehe。食落口蛋味好香,好软熟,系成餐饭觉得最满意最好食。因为都系食空气所以极快就食晒。

Soufflé  pancake

整体黎讲,又要排队,野食又贵(感觉不值),咁多野食只得Pancake令我满意。非必要都唔需要再食多次,试过就够了。
明太子酱海胆意粉
Soufflé  pancake