2017-06-26
1️⃣流心蛋鱼饼呢个鱼饼攞过奖架!佢里面除咗有流心嘅蛋之外,原来仲有啲爽口嘅藕片喺度(小编估嘅咋),而且表面嘅鱼饼都靭靭地,几有咬口。整体来讲呢个鱼饼嘅口感系极度丰富。不过小编就觉得冇咩惊喜啦!价格:HKD $292️⃣北海道粟米鱼饼尼个No.1嘅鱼饼表面上真系有极多嘅粟米喺度而且粟米都几甜下,而鱼饼全部都系晒中间里面。食𠮶阵啲粟米一路食一路跌有啲麻烦。而且小编觉得同平时食开嘅其实冇咩分别,价钱仲要贵劲多添。不过好彩鱼饼都算鲜甜再加上清甜爽口嘅粟米简直就系将成个鱼饼推上另一个层次价格:HKD $283️⃣鹿儿岛安纳芋甜番薯鱼饼佢呢一个其实整法同粟米鱼饼差唔多只不过系将粟米变咗做番薯。番薯食落口都几甜而且番薯份量极多,不过小编觉得番薯同埋鱼饼就好似唔系太夹,小编觉得番薯味有少少盖过咗鱼饼本身嘅鲜甜,而且食落口番薯嘅份量太多完全感觉唔到自己系有食紧鱼饼。而且净系食呢一个已经超级饱肚啦!价格:HKD $284️⃣鹿儿岛甜虾芝士鱼饼棒小编咁多个里面最钟意尼一个,食落鱼饼嘅鲜甜味真系极重,而且芝士嘅份量亦都唔算太多唔会跨过左鱼饼嘅鲜甜。另外佢表面仲有一层紫菜味嘅,食落口虽然有少少靭,但系同成个鱼饼来讲就极夹,尼
价格:HKD $29
2️⃣北海道粟米鱼饼
3️⃣鹿儿岛安纳芋甜番薯鱼饼
4️⃣鹿儿岛甜虾芝士鱼饼棒
小编咁多个里面最钟意尼一个,食落鱼饼嘅鲜甜味真系极重,而且芝士嘅份量亦都唔算太多唔会跨过左鱼饼嘅鲜甜。另外佢表面仲有一层紫菜味嘅,食落口虽然有少少靭,但系同成个鱼饼来讲就极夹,尼一个食落真系极度好味超级推介呀!
5️⃣鹿儿岛虾芝士鱼饼
小编觉得佢呢一个嘅香料味太过浓,食落完全一啲鱼饼嘅鲜甜味都冇,反而小编只系觉得食到一口香料味,根本连虾同埋芝士嘅味都食唔出,而且呢个小编觉得真系有啲靭,佢呢一个小编真系唔太识欣赏。
价格:HKD $23