2023-04-14
第一次难食到要写食评 见呢间咁多好评 放工就黎呢间到食dinner 有图为证 真系有帮衬但呢间其实唔平 净乌冬最少都40几蚊 跟餐就成100几蚊 唔明点解会有人话CP值高加上 真系唔好食 同屋企都煮都ge 水准差唔多 我老母整得好食过佢 我系食鱼汤豆乳乌冬加鲭鱼 汤冇鱼味冇豆浆味 得味精咸味 加上佢乌冬其实好多 所以汤系好杰 食左几啖已经冇晒食欲 同好口渴 乌冬本身就好一般 冇想像中烟靭 又或者系我副牙太大?咬得大力 一咬 就断晒(系淋左果只断左ge 感觉)鲭鱼鱼油系好香 但皮唔脆 系淋晒 肉都偏实 食完条鱼都饱左 但流心蛋系好食的我男朋友果份我冇影到相 但佢个乌冬贵我廿几蚊 只系多左只蛋 汤系一样味 但只蛋就特别d 蛋白系发起左 蛋黄应该系另上 但捞埋个汤 变到好杰 见到都唔开胃 佢都食剩左(p.s 可能蛋太生 男朋友食完即刻去左APM濑屎)我冇试佢个关东煮 唔知点 但睇我男朋友个样 应该一般唔知系咪我地8点半先入去食 已经尾声 所以d质素咁差 但完全唔觉值呢个价 咁不如我系屋企煮 唔会再帮衬