2013-05-28
星期日晚跟女友在旺角晚饭逛街后, 时间不晏, 又有点口喝, 便想找个店子坐下喝点东西.家乐商场的星星克已爆满, 想找对位子几乎是不可能的事, 想想看也真的有原因.于是就到了一门之隔的地下商场, 其实早前就经过了好几次18 grams, 都未曾试过其实我很喜欢它的装修, 于是今次打算一试.落到去, 已经唔多人, 可能夜啦, 同星星克真系天壤之别.因为夜了, 第二天又要返工, 所以我没有叫咖啡的打算, 怕回家睡不著.于是要了一杯芒果特饮, 唔记得叫咩名了.反而女友叫了杯榛子咖啡.同星星克一样系去收银买, 不过佢会送落台, OK本来想食少少甜点, 不过可以夜了关系, 饼柜无乜选择,净返个D, 都拣唔落手, 卖相认真麻麻所以只系饮野.饮品到台, 老实讲, 女友杯榛子咖啡唔差, 拉花都好靓, 不过就认真细杯兼且贵.我杯芒果特饮就真系假到飞天, 得个甜字, 求其落D糖水加块薄荷叶够胆收我成40蚊...老实咁讲, 真系10蚊都唔会俾少佢, 几啖就饮完, 个下都有D火架.唔知点解呢度会有咁多笑面, 我就一定冇下次架喇~因为贵得唔值.去石头坊仲好过, 如果唔系饮咖啡既话.我相信佢咖啡系好, 同野食都唔差
其实我很喜欢它的装修, 于是今次打算一试.
落到去, 已经唔多人, 可能夜啦, 同星星克真系天壤之别.
于是要了一杯芒果特饮, 唔记得叫咩名了.
反而女友叫了杯榛子咖啡.
同星星克一样系去收银买, 不过佢会送落台, OK
本来想食少少甜点, 不过可以夜了关系, 饼柜无乜选择,
所以只系饮野.
去石头坊仲好过, 如果唔系饮咖啡既话.
我相信佢咖啡系好, 同野食都唔差, 但杯特饮真系好冇诚意.
令到我对既幻想破灭喇
所以难怪星星克咁多人啰!