2013-12-19 1492 浏览
WEEKEND行街经过见有条小人龙,咪走埋去八卦下。点知原来系豚王。系中环做嘢成日听d patient讲点正点正,但从来没有时间去揾同去陫长龙。今日竟然无心插柳,又比我见到,而条龙又不算好长,就试下啦。陫队其间,佢嘅员工已经派纸比我落单。好似要左白汤、木耳、温泉蛋、叉烧拉面,盛惠大约$80。话条龙短都陫左半粒钟有多,由唔饿陫到饿。入到门口,见好多人围圆枱食面。我同老公一坐低已经觉得有d热同空气不流通。厨房烹面的蒸汽薰晒出来,出面冷气又细,真系不太舒服。好na. 入正题,陫咁耐,又饿。紧系想食嘢啦。第一口饮汤系几美味,再食一口面,都弹呀,叉烧都算松化,但唔知点解未食到1/3,已经觉得好「漏」。我不算细食ga, 系大板食饱饭都仲食得晒成碗金龙拉面,因为太好味。但呢碗嘢真系食到一半已经爬唔郁。我见对面个pair人嘅情况一様,个女仔食到大半都投行,比埋剩低d男友人食。如果好食,点会食净,汤都饮埋啦,何况咁肚饿嘅环境。成碗嘢最败笔只「温泉蛋」,好难食。好硬、唔新鲜。衰过我去city super 买个d雪柜温泉蛋。Overall,真系名过其实。希望越大失望越大啦。

今日竟然无心插柳,又比我见到,而条龙又不算好长,就试下啦。

陫队其间,佢嘅员工已经派纸比我落单

好似要左白汤、木耳、温泉蛋、叉烧拉面,盛惠大约$80。

话条龙短都陫左半粒钟有多,由唔饿陫到饿

厨房烹面的蒸汽薰晒出来,出面冷气又细,真系不太舒服。

好na. 入正题,陫咁耐,又饿。紧系想食嘢啦。
叉烧拉面

Overall,真系名过其实。希望越大失望越大啦。
2013-12-07