2022-04-03
成日听啲人讲依间米线唔错,今日终于的起心肝行去食,事关佢的位置真系令我成日好唔想行咁远😂叫左蒜蜜蕃茄汤米线、肥牛沙嗲汤米线、大肠拼鸡肾、同埋脆米纸春卷蕃茄汤底唔错,唔会太酸带微甜,好怕有啲酸劲太厉害会越食越酸;米线唔系我中意的质地(我喜欢偏淋身落单都已叫佢煮淋啲),但今次依碗直头我同友人都觉得有啲半生不熟;猪扒一般,就算浸系汤度都食到佢好柴好难咬;结论依碗除左个汤底ok外其他都不大满意。肥牛沙嗲果碗,汤底沙嗲味淡,真系茶餐厅既沙嗲牛都比佢好食,肥牛就感觉系打边炉最cheapcheap果种,真系我自己买料的都会好食过佢既肥牛,米线都一样系半生不熟既口感,个芯感觉系未煮透,已经唔系话保持弹牙嘅问题。反而小食大肠同鸡肾表现比米线仲要好,非常入味、都煮得够淋;米纸卷都系新鲜整,唔会话炸定上枱微温果种,但味道一般,属正常表现。整体来讲名过其实,而且楼面员工经常唔留意出餐位,我碗沙嗲米线系出餐吹到冻哂至拎过嚟,明明唔多客无乜野做企系度,试过一次就算,唔需要再黎了
反而小食大肠同鸡肾表现比米线仲要好,非常入味、都煮得够淋;