2024-05-30 581 浏览
近排对开心果狂热起嚟🔥🔥,狗狗爸爸知道就喺民丰买咗开心果同芝麻糯米糍嚟做甜品。本身都几大期望,但系。。。开心果糯米糍:呢款比平常口味(如芝麻、花生)贵个double,$12/粒,而size又细啲,感觉矜贵好多🤩;我哋即日食,冇雪过❄️;食落口,第一啖系觉得劲甜,白糖的甜,仲有啲砂糖的颗粒感;开心果味唔明显,甚至乎可以话系冇❌,甜度将仅有的果仁香冚晒,同埋,我怀疑🤔用好少开心果/开心果酱;糯米糍个皮好厚;完全唔合格🙁芝麻糯米糍:呢款雪过❄️,第2日先食,无可避免个皮系硬咗;佢都系甜🥴,但食到芝麻味,如果新鲜食,加上$6/粒,可以一试🙂我见民丰个盒写住汤圆,如果啲饀系用喺汤丸度,呢个甜度都可系合适、合理,但用落糯米糍度,真系唔太健康,啲糖亦影响口感👎🏻

开心果糯米糍

开心果糯米糍