2023-08-03 397 浏览
去到南丫岛第一件事就系揾餐厅食饭,同朋友见到呢间餐厅喺openrice系排第一嘅推荐餐厅,所以满怀期待入左去,但最后食物同服务质素令人失望餐厅采用自助形式,客人首先扫QR code睇menu选择食咩,再去counter落单比钱,然后可以喺隔离攞餐具同斟水。环境唔错,有梳化仔,高枱同大枱比客人拣坐边,都有啲英文书可以自己攞黎睇。可能因为平日帮趁,餐厅唔算多人,唔会吵闹同挤迫喺落单时候先被告知menu上好多食物都冇,例如chicken wrap, 鸭胸意粉同三文鱼意粉等,但QR code显示嘅menu又照show呢啲食物,搞到落单时要不停两边走同朋友confirm 有咩食物有得拣好伏嘅食物系脆皮炸鸡翼($75),可惜冇影相。卖相吸引,但好似落左成包盐去煮咁咸得好夸张,非常唔推荐另外都叫左一个香蒜白酒蚬意粉($110),味道亦偏咸,意粉太淋。服务方面,两个意粉都等左至少半个钟先送到,当我地食完未够十分钟,有位女士(唔知员工定老板娘)已经急急脚收哂啲碗碟同水,仲要因为杯水未饮完所以叠埋𠮶时弹哂出黎,𠮶位女士一句唔好意思都冇讲就走左。好似赶紧我地走咁,但明明𠮶时客人唔多有足够位置服务同食物质素令

服务同食物质素令我觉得完全唔值咁嘅价钱,唔会帮衬第二次。
藜麦沙律配鹰嘴豆
香龙虾汁海鲜意粉