2017-01-15 646 浏览
之前系facebook见到系香港有流心蛋饭就即刻book mark咗终于今晚黎食舖头好细间,座位大概得十几个左右所以等咗好耐下一入座二话不说拣咗人气最高嘅鳗鱼流心蛋饭朋友就拣咗手打汉堡排流心蛋饭,但改咗咖喱汁所有饭可以加$22转套餐,套餐包括小小Salad以及三块大概长2cm宽1.5cm嘅饼干,上面有d toppings原本朋友都想转套餐嘅,但见到隔离个三块细到不得了又唔吸引嘅饼干仔就放弃咗如果加嘢饮就大概$3x,除非你加咗$22转套餐,就可以享用半价嘢饮优惠见嘢饮无咩特别,所以无加到净系要咗两个蛋包饭朋友嘅饭先黎汉堡排唔算大,但望上去好厚实轻轻地切开蛋之后,蛋汁包围住个饭望上去好吸引呀我试咗一啖朋友的汉堡排,肉质好实,中间有d筋咖喱汁味道亦都偏普通终于我嘅鳗鱼饭都黎咗将鳗鱼移开,我都尝试切开蛋皮yeah!成功终于可以试下佢嘅蛋包饭啦中间嘅饭系白饭中间捞咗小小烟肉碎、青豆、红萝卜粒,食上去不算太寡,但亦都唔吸引如果可以炒一炒d饭或者换成茄汁饭都会觉得有诚意d蛋好滑,但味道有d不足,唔知系因为蛋唔够靓定系调味过头,硬系觉得有d咸咸地,好少食蛋包饭最后会嫌太多鳗鱼烧得几好,系成碟饭唯一可取
终于今晚黎食
舖头好细间,座位大概得十几个左右
所以等咗好耐下
一入座二话不说拣咗人气最高嘅鳗鱼流心蛋饭
朋友就拣咗手打汉堡排流心蛋饭,但改咗咖喱汁
见嘢饮无咩特别,所以无加到
净系要咗两个蛋包饭

朋友嘅饭先黎
手打汉堡扒流心蛋饭
汉堡排唔算大,但望上去好厚实
轻轻地切开蛋之后,蛋汁包围住个饭
望上去好吸引呀
手打汉堡扒流心蛋饭
我试咗一啖朋友的汉堡排,肉质好实,中间有d筋
咖喱汁味道亦都偏普通
终于我嘅鳗鱼饭都黎咗
鳗鱼流心蛋饭
将鳗鱼移开,我都尝试切开蛋皮
鳗鱼流心蛋饭
yeah!成功
终于可以试下佢嘅蛋包饭啦
如果可以炒一炒d饭或者换成茄汁饭都会觉得有诚意d
鳗鱼烧得几好,系成碟饭唯一可取嘅地方
总括而言,可能期望太高,搞到最后失望越大,餐厅还有很多可改善嘅地方,$100食个饭水准应该高d
2017-01-14
等候时间
60 分钟 (堂食)