同大少过开海睇医生,睇完谂住揾啲好嘢食下咁啦!男人早几日已经话好想食炸鸡,咁当然就睇下附近有咩炸鸡好食啦~睇下IG,发现呢间 Sodam Chicken好似由韩国开过嚟香港,见到佢有个好多芝士嘅炸鸡好似几正,就过去试下佢先!行到热辣辣,一坐底梗系谂下饮咩先啦,发现佢哋有个Promotion,惠顾烤鸡同炸鸡都会送两杯$38嘅饮品,其他贵啲就报返差额就得喇!我就拣咗$38嘅柚子梳打,大少就拣咗相入面嘅$58嘅苹果特饮;我杯柚子梳打不过不失,但杯苹果特饮就有少少药水味,只系一杯用苹果syrup加水嘅饮品喇~最近,刘时镇大尉令一众韩迷疯狂,呢间Sodam Chicken就出咗个太阳芝士炸鸡,七星伴月咁用七件炸鸡围住一个满满芝士同酱汁嘅农夫包。我哋都好常食炸鸡,但呢度就比较细portion,因为好多间炸鸡店都会serve一整只鸡或十件以上。坦白讲,呢个炸鸡味道一般,芝士酱汁不够浓稠,我真系非常失望,可能想像得太好味啦~我估我哋应该唔会再返转头喇,但一试佢gimmick都系妨吖~

苹果特饮
太阳芝士炸鸡
题外话/补充资料: 惠顾烤鸡同炸鸡都会送两杯$38嘅饮品,非常优惠!
2016-08-12