2018-10-10 102 浏览
中国菜一向有特色,所以我一向都比较喜欢吃,朋友叫到嘅聚会晚餐,每一次一大班人开心地食饭,真系人生一大乐事。今次仲可以品尝特色精美嘅中菜,原来餐馆除咗有小菜提供之外,仲有特色嘅点心系列。由于我哋太多人,一定要坐一张大圆枱,大圆枱仲有一个玻璃旋转上菜盆,唔使惊夹唔到嘢食。餐厅纸张有两三款,食物多款选择。平时屋企少汤水嘅我,随即叫咗两个炖汤,包括糖心黑蒜炖响螺同埋姬松茸炖花胶。糖心黑蒜炖响螺汤饮落去好清甜,而且响螺味道香浓,响螺质感好林,非常滋润。女士们最钟意食鲍鱼可以滋阴养颜,随即叫咗一锅石锅鲍鱼沙姜炆鸡同埋石锅鲍鱼鸡粒炒饭。石锅鲍鱼沙姜炆鸡份量颇多,而且鸡肉肉质鲜嫩,每一件鸡件都好大只。朋友们就order了自制菌皇酱蒸铁棍淮山、好味酱秋葵炒海螺片、蜂蜜柚子虾球同埋海绵叉烧包等总括而言,餐厅食物质素新鲜美味,每一碟𩠌菜都好有镬气,炒得非常香口,还有甜品可以食完饭叫几款甜品一齐share食,最重要系坐得舒适,必定会再同朋友encore再试。

餐厅纸张有两三款,食物多款选择。