2020-04-28
对我嚟讲,我对何文田既印象只有「流泪行胜利道」,今日经过胜利道,我先发现原来何文田有好多宠物店或兽医诊所,不过最吸引我始终都系食物,行去隔离街发现一间叫Are you labeler既咖啡店。霓虹灯Logo非常型格,墙身蓝色油画恍如星空🌌。- 焗芝士杂锦海鲜螺丝粉通常西餐见到杂锦海鲜呢四只字,我都会联想起蟹柳、急冻虾,但Are You labeler系真材实料,入面有新鲜青口、带子同弹牙大虾。另外用左两种芝士,芝士味非常香浓而唔腻,螺丝粉偏硬,有口感。- 菠菜三文鱼意大利饭饭身偏向软身,酱汁加左芝士更加creamy,菠菜令颜色十分夺目,每一啖都食到三文鱼粒,不过调味略咸。- 玫瑰荔枝梳打🌹粉红既颜色加上猫仔造型匙羹,绝对令女仔怦然心动。味道微甜,加左玫瑰更refreshing。- Blue Curacao Lime Soda🔵颜色同样迷人,饮落好似饮紧mocktail。我发现餐厅职员大多系年青人,大约20岁出头,而餐厅嘅名字Are You labeler指现时社会标签化嘅问题,特别系年青人,希望大家唔好标签人,或唔好因为被标签而失去信心。咁好食又有意义既餐厅,大家一定要大大力咁支持。
霓虹灯Logo非常型格,墙身蓝色油画恍如星空🌌。
- 焗芝士杂锦海鲜螺丝粉
- 菠菜三文鱼意大利饭
- 玫瑰荔枝梳打🌹
- Blue Curacao Lime Soda🔵
颜色同样迷人,饮落好似饮紧mocktail。