2011-11-16
第一次去君汇港, 守卫真系好深严, 只系去club house 食饭已经要过几次保安查问, 而且Harbour Green Club 既大门并唔系咁易大开, 要住户先可以自由出入....相信对想试下"大厨出马" 手势既朋友可能有d 难度!!是晚叫左一支红酒 + 炖汤虽则唔太似亚妈既老火汤, 不过呢个炖汤火喉十足, 清清地, 而且极之够味!!麻酱鸭胸沙律前菜 - 好一味中西合壁既fushion前菜, 酸酸地非常醒胃醒神!!出奇地同红酒好配合!! 正~"大厨出马" 既 得奖食品 - 椒蒜香煎皇室牛仔肉酱汁极之惹味, 牛肉好有牛味, 无筋, 好淋, 有d 入口溶化既感觉, 真系闻名不如见面!! 部长极力推介 - 无骨口水鸡麻辣味道好平均, 麻辣香味大于辣味, 而且唔会盖过鲜鸡味, 而家要食到有鸡味既鸡肉真系好难, 加上鸡肉极之嫩滑, 可以讲系啖啖肉, 又唔驶吐骨, 人生一大乐事....海鲜炒豆腐 - 只只爽口大虾, 新鲜大大粒带子, 加上入味冬菇 同 入口滑溜既布包豆腐整碟𩠌菜都尽显食材质数新鲜, 相信无论用咩方法炮制都出色一流!!炸蜜糖松茸菇 - 外面包住蜜糖和脆酱极之松脆, 有如脆麻花
只系去club house 食饭已经要过几次保安查问,
要住户先可以自由出入....
相信对想试下"大厨出马" 手势既朋友可能有d 难度!! 是晚叫左一支红酒 + 炖汤
虽则唔太似亚妈既老火汤, 不过呢个炖汤火喉十足, 清清地, 而且极之够味!! 麻酱鸭胸沙律前菜 - 好一味中西合壁既fushion前菜, 酸酸地非常醒胃醒神!!
出奇地同红酒好配合!! 正~ "大厨出马" 既 得奖食品 - 椒蒜香煎皇室牛仔肉
真系闻名不如见面!! 部长极力推介 - 无骨口水鸡
麻辣味道好平均, 麻辣香味大于辣味, 而且唔会盖过鲜鸡味,
而家要食到有鸡味既鸡肉真系好难,
加上鸡肉极之嫩滑, 可以讲系啖啖肉, 又唔驶吐骨, 人生一大乐事.... 海鲜炒豆腐 - 只只爽口大虾, 新鲜大大粒带子, 加上入味冬菇 同 入口滑溜既布包豆腐
整碟𩠌菜都尽显食材质数新鲜, 相信无论用咩方法炮制都出色一流!! 炸蜜糖松茸菇 - 外面包住蜜糖和脆酱极之松脆,
有如脆麻花甜品一样, 不过仲要更加健康又有益, yummy yummy !!