2024-06-26 44 浏览
君兰作为老牌子,rebrand 过之后推出好多新派pastry,例如新派菠萝包、牛角包等,每款都有不同味道。 位于铜锣湾既君兰面包厂系港岛区首间分店✳️店面更加装修到好有设计感,打卡一流。今次见到成个柜都系好靓既pastry,每日由师傅新鲜焗制,100% MADE IN HONG KONG,心大心细最后拣左呢几款▪️芝麻菠萝包芝麻菠萝包有菠萝包平时包面既脆口感,但又有好浓芝麻味!中间仲夹住一片麻薯。好食得来亦好可爱❤️▪️小牛角包🥐小牛角包仲有好多口味。今次试伯爵茶口味 & 芋泥麻薯口味 。伯爵茶味好出☕芋泥麻薯两个口感加埋一齐,一边烟韧一边软滑绵密,好正! 牛角包外酥脆内软,细细个,刚刚好。▪️法式芒果布甸包法式芒果布甸包,面头有好多芒果粒,入面布甸质感香甜而不腻,配埋外层既包,层次丰富!▪️金星星挞外型似粒星星,系法式布甸千层酥皮挞。由5星级酒店前东方文华酒店饼师主理,全人手制作。口感松脆,牛油味浓,加上布甸蛋味浓郁、极之香滑,值得推荐!▪️葡挞对于葡挞,我一样好钟意原味既选择。外层够松脆,入面够蛋香,面头焦糖亦做得唔错太多款式想试,下次一定会再买!

▪️芝麻菠萝包

▪️小牛角包🥐

▪️法式芒果布甸包

▪️金星星挞

▪️葡挞

太多款式想试,下次一定会再买!