2024-05-07 50 浏览
君兰面包厂最近推出咗好多小牛角同特色菠萝包呀!卖相又精致又吸引🤩有甜点又有咸点,可以迎合到唔同口味嘅客人😌🍽️黑糖麻糬菠萝包菠萝包外皮又酥又香脆,内里嘅麻糬又香又烟韧,个包仲好松软添,浓厚香醇嘅黑糖同麻糬绝对系最佳嘅配搭😝🍽️真菠萝包原来菠萝包真系可以有「菠萝」嫁😆菠萝外皮唔会太硬同干,个size好的骰,用嚟做早餐或者下午茶就岩哂数啦!食完个真菠萝包之后觉得好juicy呀😜🍽️玫瑰伯爵茶小牛角牛角包外层酥脆又充满住空气感,所以咬咗一啖后见到牛角包中间呈现咗蜂巢状添!食落散发出浓郁嘅牛油味,表面嘅伯爵茶嘅茶味好突出,再有少量嘅玫瑰碎作点缀,令成个小牛角又靓又好食😋🍽️开心果小牛角作为招牌嘅牛角包外脆内软,有香浓嘅牛油味!有好充足嘅开心果酱搽咗喺牛角包包面上,开心果酱味道浓郁,充满着经过嘅香味同口感好creamy🤪🍽️蜜糖粟米小牛角牛角包外表酥脆,包面有粟米加蜜糖打出嚟嘅cream,食个阵觉得好creamy同特别!好似食紧牛油粟米忌廉汤配面包咁😆🍽️法式芒果布甸包呢个布甸包系用法包整出嚟,食个包个阵更加好皮薄酥脆,而里面嘅馅料就系芒果布甸嚟,所以食嘅时候形成咗外脆内软!加上会有几粒芒果粒放面头做点缀,

🍽️黑糖麻糬菠萝包

🍽️真菠萝包
原来菠萝包真系可以有「菠萝」嫁😆

🍽️玫瑰伯爵茶小牛角

🍽️开心果小牛角

🍽️蜜糖粟米小牛角

🍽️法式芒果布甸包
呢个布甸包系用法包整出嚟,食个包个阵更加好皮薄酥脆,而里面嘅馅料就系芒果布甸嚟,所以食嘅时候形成咗外脆内软!加上会有几粒芒果粒放面头做点缀,食嘅时候有好丰富嘅层次口感😉