2021-08-26 41 浏览
去唔到日本,唯有揾间有质素既日本餐厅弥补下。一打开餐牌,真系咩都想叫黎试。低糖玉子烧本身对玉子烧一般,因为觉得太甜。见到呢度有低糖,又试试佢。蛋味唔算太浓,净系食到轻轻甜味,口感丰厚好实在。36蚊,可以一试。唐扬日本池鱼苗 呢款小食好多时都会叫,一大碟,倾计做小食,一流。 其他餐厅既唐扬池鱼仔,好多时都带苦味,主因鱼苗细仔,厨师唔会续条㓥肚,好多时都原条炸,连内脏食,好难唔苦。不过呢鮨玥竟然有做续条㓥肚呢1步,入口完全唔觉油腻,轻微脆身,成碟清哂都完全无苦味,小食推介👍牛油果软壳蟹卷 普通既卷物,不过不失,牛油果,青瓜丝令卷物食落好清新,软壳蟹唔觉一口油,带轻微脆脆口感,可惜紫菜韧左D。生姜烧黑豚丼黑豚咸左DDD,一定要连饭一齐食,有肉香,饭量好足,男士都一定够饱,钟意食日本米既人,会好满足。葱本鲔鱼腩海胆丼好足料,唔腥,加拿大海胆既量一D都唔孤寒。入口时仲保持到偏冻温度,证明佢地冻柜保鲜做得好好。呢一点对刺身好重要。👍食完个饭,唔够喉。再叫多份100g既海胆刺身。 100g绝对有多无少。好鲜甜大满足。本鲔寿司盛 日本寿司又点少得拖罗 叫呢个本鲔寿司盛,就岩哂,试哂几个唔同部位晚吞拿鱼

低糖玉子烧

本身对玉子烧一般,因为觉得太甜。见到呢度有低糖,又试试佢。
蛋味唔算太浓,净系食到轻轻甜味,口感丰厚好实在。
36蚊,可以一试。

唐扬日本池鱼苗

呢款小食好多时都会叫,一大碟,倾计做小食,一流。

牛油果软壳蟹卷

生姜烧黑豚丼

葱本鲔鱼腩海胆丼

好足料,唔腥,加拿大海胆既量一D都唔孤寒。

本鲔寿司

日本寿司又点少得拖罗
叫呢个本鲔寿司盛,就岩哂,试哂几个唔同部位晚吞拿鱼。
入口鱼油即溶,鲜味至极。
直得一赞,个寿司饭,唔会太重调味,唔会死实,松软饭团。寿司师父功架唔错。