2009-03-22
好耐以前已经想试doraya,但有时经过见到100蚊一个定食又好似好贵咁.见佢mk又开左新舖,于是今次终于拉埋朋友去试!7点半去到,间舖比我所想的细.岩岩有两个位,唔驶等.见呢间大家都系赞佢d吞拿鱼,于是就order了"吞拿鱼扒定食",朋友就order左"粒粒海鲜饭定食",我地都好肚饿,另外再叫左一个"烧鲭鱼".d野食都上得好快,定食包左面豉汤,小碟的菜,小碟的黄瓜,饭同煎蛋卷."木台"面有樽"吞拿鱼酱汁",但其实碗饭黎到都已经有汁,我觉得唔落都ok.碗饭望落好似好少,但食落比所想的多同饱.但d吞拿鱼食的时候又唔觉得热.但都几好味.蛋卷就唔觉有咩特别.可以拣的话,我谂我会钟意蒸蛋多d.吞拿鱼全部切到细细件,好似好少,但食食下都觉得比所想的多,因为都少腻.试过朋友的粒粒海鲜饭,都ok.材料好似都唔少.另外再叫的"鲭鱼"比所想的大条.我地食哂成碗饭都已经好饱,食唔哂条鱼.8点几食完出到去,门口已经有5-6个人等紧.所以真系要早d去!可能我唔算好识分,食落又唔算特别好食,但我觉得我会再黎试其他吞拿鱼定食!btw,记得cwb间舖都系比较细,如果佢d舖可以开大d,呢间坐落去,d位少迫系唯一缺点.
7点半去到,间舖比我所想的细.岩岩有两个位,唔驶等.
试过朋友的粒粒海鲜饭,都ok.材料好似都唔少.
btw,记得cwb间舖都系比较细,如果佢d舖可以开大d,呢间坐落去,d位少迫系唯一缺点.而且佢系食定食,其实佢可以自助d,收少个加一,感觉可能会抵d..