2005-08-23 9 浏览
成年几两年冇黎,前星期日入开西贡就去食.星期日午饭时间唔多人,个个去晒饮茶,冇人食西餐.由于我地得一家三口,唔食得多野,亦因为早一日已食过pizza,于是放弃左呢度既第二最爱-pizza.第一最爱系乜,梗系吞拿鱼酱蒜蓉饱.以前可以叫净叫吞拿鱼酱蒜蓉饱,而家个menu就只得香草三文鱼蒜蓉饱加吞拿鱼酱.冇所谓,一样咁好味.另外叫左南瓜汤,野菌带子意粉,三色焦糖布甸同Tiramisu.香草三文鱼蒜蓉饱加吞拿鱼酱-蒜蓉饱一如以往香脆,更加正当然系滑到不能再滑既吞拿鱼酱.Smoked Salmon只系配角.南瓜汤-小女一人KO大半,浓浓既南瓜味,好香.注意:质地够,极饱肚.野菌带子意粉-劲香既野菌,浓烈既香味连带子既鲜味都盖过,好好食.两款甜品-第一次食呢度d甜品,之前听过人推介,不过食落又唔系特别正,少少失望.建议:留返去对面满记食,可以平d.记得呢度每样野都份量十足,叫时已经忍手.结果都食得晒,不过系捧著个肚果只.
成年几两年冇黎,前星期日入开西贡就去食.

星期日午饭时间唔多人,个个去晒饮茶,冇人食西餐.