2018-07-21
同一班好朋友出街食饭,想有啲野做同时可以吹下水梗系去打边炉啦~上网见到呢间有晒我地既至爱 - 鸡煲加火锅 - 既吞POT鸡煲火锅.住家菜,即刻约朋友去试下!我地放左工,大约7点就黎到呢度,好好彩有book位,如果唔系就要等下啦。呢度唔系太难揾,旺角地铁站B1出口行一阵就到。仲有一个朋友迟放工,我地就叫左鸡煲汤底边食边等。滋补螺片花胶鸡煲(半只$168 全只$258)我地叫左花胶鸡煲,好足材料,好多花胶。而且鸡好入味,感觉好滋保养生~成个煲好快比我地食哂,迟嚟果个得番啲鸡汤饮佢话好好味,饮左成三四碗。稻庭乌冬($25)我地叫左乌冬,弹牙口感正。将乌冬放入鸡汤煮,味道真系一流朋友嚟左之后我地就正式打边炉啦~店员哥哥好好人帮我地加左汤,将鸡煲变成火锅。我地就开始发挥食货本色,叫左墨鱼丸、腐皮、生根等等。打边炉都系食果啲𩠌,咁就分享下一啲特别啲既食材啦!手打墨鱼丸($70)值得一提既系佢地既手打丸,好好味好弹牙,完全系物超所值!我地食完一碟又一碟~食到海鲜~带子皇($90)平时打边炉好少会叫带子,但系见到隔离枱既带子好似好新鲜咁,所以我哋都嗌左。佢地既带子好好好新鲜,煮熟左之后带子既鲜香更加明
呢度唔系太难揾,旺角地铁站B1出口行一阵就到。
仲有一个朋友迟放工,我地就叫左鸡煲汤底边食边等。
滋补螺片花胶鸡煲(半只$168 全只$258)
我地叫左花胶鸡煲,好足材料,好多花胶。
而且鸡好入味,感觉好滋保养生~
成个煲好快比我地食哂,迟嚟果个得番啲鸡汤饮
佢话好好味,饮左成三四碗。
我地叫左乌冬,弹牙口感正。
将乌冬放入鸡汤煮,味道真系一流
店员哥哥好好人帮我地加左汤,将鸡煲变成火锅。
我地就开始发挥食货本色,叫左墨鱼丸、腐皮、生根等等。
打边炉都系食果啲𩠌,咁就分享下一啲特别啲既食材啦!
值得一提既系佢地既手打丸,好好味好弹牙,完全系物超所值!
我地食完一碟又一碟~
食到海鲜~
佢地既带子好好好新鲜,煮熟左之后带子既鲜香更加明显。
我地仲贪得意叫左佢地既开心乐园餐,有日本蟹柳、午餐肉、芝士肠、鸡肉肠。
好贴心,小朋友黎到必叫,咁就唔洗担心佢地冇野适合食同叫得多会浪费啦~
食到咁上下又系时候叫啲菜中和油腻感。我地叫左生菜,睇相都见到好绿好新鲜,食落都好爽
最后要赞既系店员好好好细心,而且好亲切,好愿意为你服务。
服务又好,野食又好食,我同我班朋友已经约定咗呢度会系我地每个月gathering嘅地方