2022-06-03
今日去依间位于大埔墟大南街 系十字路口间金行向前直行 过左7-11便利店条街 右手边就系啦店员好有礼貌好快就安排左我地入坐餐牌好简单 得前 同后 但店员见到我地有啲苦恼 同我哋讲有隐藏餐牌系一款前菜冻食既 可以食住谂冰镇芥腩 $30/1份但店员提示一份唔够4个人食 所以我哋叫左2份 仲有芥末可以蘸嚟食 口感的确唔错又爽脆又唔苦 蘸埋芥末仲好开胃tim客家咸鸡 $108/半只只可以话唔系死咸 系浸咸香味 每旧鸡肉都好嫩支竹蝴蝶腩 $50选用既肉质系猪肉 份量都几多 全部都好入味啲汁配白饭食一流客家酿豆腐 (炸)$6/1件,2件起上到台 咬落去豆腐系热辣辣 中间酿左鱼肉法门素鹅$45外层皮炸得好脆 咬落去好似食紧纸咁 啲碎跌哂落碗度 里面既馅系冬菇粒同萝卜丝 唔油腻手压枣茸红枣糕 $7/1件贵店既红枣糕系每日由人手亲自手压红枣变成茸 再加上变左放糯米粉 所以有别于坊间酒楼晶凝通透嘅枣红色 卖相系唔同 食落去质感似豆蓉糕但食到红枣既甜糯芳香 食份心机都抵返哂另外仲可以成盒买走 $50/1盒 有8件💛 吴师傅每道菜式都系心机 加上店员有礼貌嘅招呼 真系不得了回头率100%
店员好有礼貌好快就安排左我地入坐
冰镇芥腩 $30/1份