今日去咗大馆行街影吓相,然后行过中环街市,发现咗呢一间超级精致嘅手工泡芙,圣诞节当然唔少得一啲甜品啦,今日一于买返几样嘢!📣冬日期间限定 《手工泡芙礼盒》🍵小山园抹茶栗子白豆麻糬 用上丸久小山园嘅抹茶去做嘅手工吉士,味道特别清幽,加入日本白豆蓉、原粒栗子、烟靭原味麻糬,味道更加系多层次嘅享受,特别欣赏佢嘅麻糬,口感极佳!🧀红桑子芝士饼手工塔皮咬落去口感超级满足,外酥内软,咬落唔会过分嘅散碎,里面嘅忌廉芝士馅配合自家制红桑子酱,食落酸酸甜甜的,绝对冇滞肚感。🍫姜饼比利时黑朱古力脆脆属于小店嘅12月限定,亦都系小编最为大爱嘅一款。用上Ganache令质地更加幼滑,混合70%嘅比利时朱古力,整体可可感觉更为浓郁,配合埋榛子脆脆,口感何其丰富!🎄圣诞树泡芙蛋糕由红桑子芝士以及比利时黑朱古力两款泡芙堆砌而成,好似一棵圣诞树一样,特别有节日气氛!小店嘅功夫相当巧妙,造型立体而且不易倾倒(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

📣冬日期间限定 《手工泡芙礼盒》

🍵小山园抹茶栗子白豆麻糬