2020-12-09 1032 浏览
有无人同我一样钟意冬天食雪糕?朋友见到K11 musea呢间纯素雪糕店出左榴梿雪糕,跃跃欲试,去到见佢而家踩过界出埋汤品同轻食,就顺便食埋正餐。小店主要做外卖,但疫情之下商场人流唔多,当日都有位堂食。店员好热情介绍产品,值得一赞。🍽火龙果芒果软雪糕原本想试佢地嘅牛油果抹茶雪糕,但原来周末先供应,就要左火龙果同芒果呢个非常igable嘅组合,雪糕筒嘅颜色仲有两款颜色可以拣,味道就无乜分别。火龙果味不愧系黄牌,味道天然,仲食到果籽碎,吕宋芒味就清香同甜少少,质感似幼滑少少嘅雪葩。🍽猫山王榴梿雪糕麻麻地榴梿嘅我只系食左几啖,榴梿味相当浓郁,受朋友赞赏,值得一提嘅系雪糕用燕麦奶制作,啱晒我呢啲有乳糖不耐症嘅人。🍽和风紫菜百页豆腐淮山拌面淮山面面质爽口,配菜就有车厘茄、蚕豆、菇、沙律菜同好弹口嘅百页豆腐,配甜甜地嘅冷面汁麻酱。🍽牛油果烧烤酱素菜卷食唔到牛油果雪糕就食牛油果wrap,全部都系蔬菜非常健康,加左烧烤酱令味道无咁单调。☕️火龙果海盐杏仁奶盖乌龙茶呢杯简直集合左我钟意嘅材料,有别于腻滞嘅芝士奶盖,呢度嘅奶盖轻盈重豆味,而且混入左果仁碎好有咬口(如果餐厅提供粗饮管会更方便),茶底就系红肉火龙

🍽火龙果芒果软雪糕

🍽猫山王榴梿雪糕
猫山王榴梿雪糕

🍽和风紫菜百页豆腐淮山拌面
和风紫菜百页豆腐淮山拌面

🍽牛油果烧烤酱素菜卷
牛油果烧烤酱素菜卷

☕️火龙果海盐杏仁奶盖乌龙茶
呢杯简直集合左我钟意嘅材料,有别于腻滞嘅芝士奶盖,呢度嘅奶盖轻盈重豆味,而且混入左果仁碎好有咬口(如果餐厅提供粗饮管会更方便),茶底就系红肉火龙果加杏仁奶同乌龙茶,火龙果味道相对较强,但都饮到茶香,唔错。
火龙果海盐杏仁奶盖乌龙茶

☕️芒果热情果红茶
朋友就叫左清啲嘅水果茶,锡兰红茶底加酸酸甜甜芒果同热情果,唔额外加糖都够味,消滞之选。
芒果热情果红茶
猫山王榴梿雪糕