2023-10-03
🌊位于观塘海滨旁,天气冇咁热嘅时间餐厅会打开落地玻璃,海风吹过黎都几舒服几chill, 好啱过黎同朋友饮几杯同食串烧。装修好有日本居酒屋风格,有酒桶同唔少清酒布置。🍣特选寿司拼盘 $328三文鱼、带子、油甘鱼、大拖罗、海鳗、海胆、牡丹虾,左口鱼边寿司鲜甜肥美,醋饭温濶调味出色最钟意带子同牡丹虾,牡丹虾大大只,口感清爽甘甜。带子好大粒饱满,色泽雪白,鲜味浓郁。🐔炸明太子鸡翼 $68鸡翼酿左明太子,外皮炸得香脆,食落微辣香口,鸡翼唔算大只但食得出做得好精致!仲会切粒上,卖相靓又方便食。🐟烧花鱼一夜干 $128去居酒屋好啱叫呢d咁日式又啱送酒嘅菜式一整条花鱼烧得好香,经盐渍后鱼味锁住系鱼肉内,就咁食都唔会好咸。同埋我呢d怕鱼骨嘅都好轻易食到🍜牛肉乌冬 $88牛肉上枱时半熟,可自由渌到适合嘅熟度,牛肉超嫩滑,食得出系高质嘅牛肉。乌冬好幼滑弹牙,汤底睇落唔清但食落够晒浓味,野菜同红萝卜丝都浸到入味。整体食材同食物都高质,食饱饱仲可以去对面海滨公园散散步。
装修好有日本居酒屋风格,有酒桶同唔少清酒布置。
🍣特选寿司拼盘 $328
三文鱼、带子、油甘鱼、大拖罗、海鳗、海胆、牡丹虾,左口鱼边
寿司鲜甜肥美,醋饭温濶调味出色
🐔炸明太子鸡翼 $68
🐟烧花鱼一夜干 $128
去居酒屋好啱叫呢d咁日式又啱送酒嘅菜式
同埋我呢d怕鱼骨嘅都好轻易食到
🍜牛肉乌冬 $88
整体食材同食物都高质,食饱饱仲可以去对面海滨公园散散步。