2017-10-21
话说约左几个朋友食饭,天气又转凉,见到醉翁亭提供无限时任食边炉,大家决定去试。因为我地试先预约,不用等就有位,店内环境清洁。因为6个人关系,可以叫2个唔同既锅,最后我地拣左羊腩锅同鸳鸯汤底。我特别钟意羊腩锅,羊腩份量够,而且肉质腍得黎又冇so味,仲可以refill ,正!鲍鱼够腍,有咬口,冬菇味浓刺身新鲜,最钟意三文鱼,够晒肥美!讲下火锅配料,会送每人份量既海鲜,有虾,蛏子,青口,鱿鱼,脆鲩片,非常丰富,而且新鲜,我最钟意系蛏子,肉质弹牙,又冇沙!火锅当然唔可以缺少肥牛,醉翁亭选用牛脊肉,牛味浓,有咬口,好味。这裹既鲜虾云吞都系送,鲜虾新鲜又多,饀料包得实,唔会因落汤而松散。其他火锅配料都系高质素,新鲜,连基本既蔬菜都系靓料,入口爽甜最后埋单328 连加一,绝对唔贵,因为我地坐到12点先走,倾左大约4个钟,又冇职员赶又可以食好野,系一个聚旧既好地方!
因为我地试先预约,不用等就有位,店内环境清洁。
鲍鱼够腍,有咬口,冬菇味浓
刺身新鲜,最钟意三文鱼,够晒肥美!