今日行山行开春坎角个边,回程返返赤柱睇日同埋食晚餐,拣左呢间系海滨大街既小食店,有露天座位,可以带埋宠物一齐吹海风欣赏晚霞映照🥰食物种类都几多,主打特色汉堡同热狗,但仲有意粉、串烧、炸物等等,非常多元化,价钱系赤柱来说绝对唔贵,性价比几高既餐厅鸡肉串烧 $58一份有五条,配埋沙嗲酱,沙嗲串即叫即制,不时都传来阵阵肉香🤤鸡肉烧得唔错,唔干仲几弹牙,酱味道好惹味浓郁,一开始有点微辣香口,但愈食愈过瘾,食到有炒香花生碎👍🏻最后决定用匙羹加哂落串烧上美人鱼之吻 $58食哂串烧就到热狗上场,鱼手指几脆口,唔会觉得好油腻,上面放上大量parmesan cheese,而入面酱唔会过多,面包几松软,整体不错😃

鸡肉串烧 $58

美人鱼之吻 $58