2018-06-14 253 浏览
其实本身无谂话要写食评,所以无影野食相,但系越食越觉得好需要写!今次同婆婆一齐去食lunch,婆婆话想饮柠檬茶,所以是但简左一间有柠茶饮既餐厅黎食。之前都有听讲话school food好抵食,味道又吾错。一人简左一个lunch set,分别系甜辣殒石阵同飞天猪卡邦尼。首先,价钱上一啲都吾抵食。我平时系尖沙咀返学都周不时食下韩国野食做lunch,对比返school food既价钱其实比我平时食既吾少铺头黎讲都贵啲。另外份量上佢真心少,如果系男仔我觉得吾会饱咁味道上,个甜辣炸鸡食落都吾错,但系问题出系个拌饭上。拌饭啲配料奇奇怪怪,而且无拌饭酱系咩事🙂食落可以话系我试过最吾好食既拌饭。但尼个都吾系重点,卡邦尼年糕先系重点!上到台,个样都几靓几多汁,仲有块炸猪排,而且夹起啲意粉既时候都见到拉丝。但系食落口就吾系尼回事,吾知点解可以无味,我点几多汁都无味本身谂住叫卡邦尼一定无伏,点都吾难食得去边。但系我真系吾明点解食落丁点卡邦尼味都无拉到丝,但食落都系无芝士味,我完全吾知自己食紧咩而且每条意粉都一定痴住洋葱,明明我见吾到有,可能啲白汁整到睇吾到,搞到净系食到有洋葱味。个set仲送左小食,芝士蛋卷

拉到丝,但食落都系无芝士味,我完全吾知自己食紧咩
个set仲送左小食,芝士蛋卷同泡菜饺子。芝士蛋卷咸到痴线,咸到好似食左成口盐咁;而泡菜饺子都几辣好彩婆婆吾食,但辣得黎系一啲泡菜味都无

所以成件事是咁的,我食左一餐吾知食乜既Lunch
2018-06-14