又一个呃自己去咗日本系列🇯🇵和牛88位于铜锣湾嘅灯笼街,劲似日本嘅居酒屋🏮😍未食先心心眼,食完更加觉得食物质素好高 📌前菜(每位$20) 系浓郁嘅牛肉汤,仲有好多块煮得软腍嘅牛肉粒,饮完暖到入心ʕ •ᴥ•ʔ不过前菜每日都唔同~ 📌铁板上西冷牛扒(100g) ($238)三成熟 牛肉喺铁板上已经切成一片片,更容易入口,细心位值得加分👍🏻颜色呈嫩粉红色,见到已经流晒口水🤤牛肉腍度适中,唔会过韧。另外仲有洋葱、粟米、西兰等蔬菜作为配菜,令成道菜唔会太油腻。薯角亦炸得香脆,満足します!✨ 📌火焰和牛鸡蛋拌饭($128) 呢个应该系店铺嘅主打,因为见到好多人食🐣和牛舖系饭嘅面上,犹如一座小山,而中间嘅蛋黄好似一个太阳。上台时候店员会用火枪燃烧起成碟牛肉,画面相当靓!过程只有几秒所以准备好相机啦📸 和牛切成薄片,份量唔多,仲会有香葱同紫菜捞埋食,味道虽然冇咩惊喜,但净系个卖相同个体验都值🤣 📌脆炸流心芝士球($68) 每份有四粒,每粒份量都几大,芝士味浓郁👍🏻 💡餐厅仲有好多其他地方都冇嘅菜式,超级想试晒佢!尤其系个和牛寿喜锅,仲有啲甜品😆多啲人去就可以试更多唔同嘅菜式啦 💡去之前记得book台,

💡去之前记得book台,都几多人食,差啲摸门钉🤭