2016-10-11
当日跟朋友去食午餐,因为之前食过觉得还好,于是便再去一次,这次令我觉得非常地不愉快。下午一时十五分左右,我看到这餐厅已很多人,不过鉴于没有人排队,所以心谂可能还有位置,当时在外面,即商场开放位置的桌子已很多人,不过我看到有一个空位置,就是位于大柱的后面。我们看到该位置就挥手向一位女服务员示意,打算坐下,该女服务员看到该位置就说这位置挻拥挤,可以进入餐厅室内的位置,较宽敞,我们听到都觉得提议不错,再者,里面只坐了两台客, 而且梳化位又会再舒服d, 点知。。。当女服务员带我们进去坐时就给另一男服务员拦截,该男服务员像是印巴籍人,对女服务员说英文,大约意思系“ 净饮野嘅客,唔食午餐嘅唔准坐入面。 ”个女服务员都呆左一下,似系唔知点解个男服务员咁讲,当时我好嬲,就即同佢讲我地系黎食午餐,唔系只饮野,之后佢先至放行,事后个女服务员对我地讲唔好意思,我地问个男服务员系咪新黎,佢话系,但职位系super, 我地听完就觉得间野嘅老板唔识请人,室内室外都一样价钱,点解咁样分别,都唔知系间野嘅政策定点, 仲有个男服务员好似个大佬咁企系counter前唔郁,要挥几次手至肯过黎take order, 食到我
当女服务员带我们进去坐时就给另一男服务员拦截,该男服务员像是印巴籍人,对女服务员说英文,大约意思系“ 净饮野嘅客,唔食午餐嘅唔准坐入面。 ”个女服务员都呆左一下,似系唔知点解个男服务员咁讲,当时我好嬲,就即同佢讲我地系黎食午餐,唔系只饮野,之后佢先至放行,事后个女服务员对我地讲唔好意思,我地问个男服务员系咪新黎,佢话系,但职位系super, 我地听完就觉得间野嘅老板唔识请人,室内室外都一样价钱,点解咁样分别,都唔知系间野嘅政策定点, 仲有个男服务员好似个大佬咁企系counter前唔郁,要挥几次手至肯过黎take order, 食到我地背脊骨落,无心情影佢地嘅食物,同埋比之前差好多,以后都唔会再去食啰!
食左佢个signature buger, 7成熟都唔错, 我朋友就食左佢个seafood lingunie, 碟大份量少,果个价真系货不对版。
食完午餐就食饭后甜品,chocolate hazelnut好好味,好浓郁嘅朱古力味,终于慰藉下我受伤嘅心,再见,LGB, 无下次了。