2018-09-22
系门口已经见到好大只monchhichi迎接你,而且仲有个专柜系卖佢嘅产品,我地见到觉得几打耳就入佐去试,回复一下童心🙈。.一入去就比monchhichi包围住,连咕𠱸都系monchhichi😍 主食主要有蛋包饭类、意粉同拉面类,甜品既选择其实会比较多,大家可以留意返有最低消费,每人$140。本身想试allday又卖晒😕.芝士北海道豚肉肠咖喱蛋包饭 $98一上碟就见到好大只monchhichi洒左系芝士上面😍 个咖哩都比得岩岩好,而且一啲都唔辣且偏甜,小朋友都啱食 😚 个滑蛋都好滑,芝士味反而唔系好出,条肠系日本直送😎 真系特别有口感。.和风博多明太子意粉 $98都真系铺左好多明太子喺面,而且个意粉唔会话好dry仲几juicy😚 好少地方有得食明太子所以几特别,真系好似咬到一粒粒野咁好得意😆.和风猪软骨猪骨汤拉面 $138依个set系会包埋一樽抹茶红豆冰(平时系会送埋个牛奶樽, 因为冇货所以变咗杯垫🤷🏻♀️)。拉面既味道比较普通。.时令日本蜜瓜配比利时窝夫连布丁 $138依个都系会送樽😎 由于个布甸卖晒所以变咗是日甜品,比佐焦糖奶冻我地。个奶冻好动L😂,都几好味好滑。啲蜜瓜真系好甜😚
芝士北海道豚肉肠咖喱蛋包饭 $98
和风博多明太子意粉 $98
和风猪软骨猪骨汤拉面 $138
时令日本蜜瓜配比利时窝夫连布丁 $138
依个都系会送樽😎 由于个布甸卖晒所以变咗是日甜品,比佐焦糖奶冻我地。个奶冻好动L😂,都几好味好滑。啲蜜瓜真系好甜😚 窝夫唔知系咪我哋加得太多枫糖😂,有少少偏甜(故事教训我地⋯哈哈)
鲜杂果梳乎厘班戟 $98
见到梳乎厘即刻心心眼😍 真系感觉好有空气感,每次见到都觉得好治愈😙 一啖咬落去真系好松软🙈
热抹茶拿铁 $55 (+60有得换购埋玻璃杯)
有monchhichi印佐系latte面😍,不过味道有啲偏淡,可能因为自助加糖🤔 相对地同款既抹茶红豆冰好饮啲😙。
朱古力点子 $65
好大杯好吸晴,朱古力都几重😚 都几好饮
总结,间店好有心思每样野都真系会有monchhichi既样😎,而且环境都舒服岩倾计👻 同埋会送啲纪念品带走😍 个人觉得甜品比主食出色😚 但整体黎讲都唔错,有得食又有得影,简直系呃like 必到,特别系钟意开既人一定一定唔好错过😆