2021-10-08
同屋企人行完街,到咗食饭时间系时候要揾嘢食!行到嚟大鸿辉成幢都系嘢食真系唔知点拣,见到呢间烧肉店个环境几宽躺干净仲要唔驶等!!屋企人一致赞成👍🏻就Gogogo!一路行都见到有其他和食,沙律,雪糕同埋一排饮品柜😍😍😍正呀!店员向我哋介绍餐牌,价钱由200中至到400中。见到400中𠮶只有蚝,又有啤酒同清酒任饮就拣呢只啦😋😋而且仲可以食耐少少!首先嚟嘅系封门柳,喷晒烟咁出场🤣店员怕我地唔识烧帮我地烧埋😋封门柳系无乜脂肪既,所以肉味超浓又够淋身!之后黎既牛肉阶梯😍劲靓,劲呃like!每一级嘅牛肉都有标记返佢哋嘅名,等我哋知道我哋食紧嘅系边一款牛肉!个人就比较中意SRF既极黑和牛小牛排,一烧佢既油花既香味出晒黎,入口软熟,油花味香口, 重复叫咗好多次🥰。仲有我最钟意嘅牛舌,果个爽口既感觉好正!钟意肉味浓嘅朋友其实牛板腱都好正!而家做紧优惠我哋叫呢个餐再加多$98就可以有150g既A5佐贺和牛。😍又系喷晒烟出场,好靓呀白色多过红色,雪花一点点!店员话每边烧30秒就可以食,但个人意见觉得可以烧耐少少,因为都几厚身。又系爆晒油花,爆既肉汁咁,但系呢个唔系任食🤣另外仲有海鲜,极度推介佢嘅虾同珍宝生蚝!
之后黎既牛肉阶梯😍劲靓,劲呃like!
又系爆晒油花,爆既肉汁咁,但系呢个唔系任食🤣
另外仲有海鲜,极度推介佢嘅虾同珍宝生蚝!系回本之选!!!!虾好似系虎虾黎,嗌左几转真系只只都咁大只!生蚝🦪鲜甜肥美,但要小心烧到爆壳🤣佢会弹出黎🤣吓死!
最后好好就算过咗钟都冇即刻赶我哋走✌🏻食埋个雪糕🍦就happy ending啦!