2008-07-17
我一向去开谢斐道果间, 因为行街通常行果边多, 比较就脚。谢斐道果间侍应以后生仔为主, 态度竟然非常之好, 唔好意思前、唔好意思后, 又细心, 又会主动介绍果日边d 食物比较靓。今次咁岩行时代果边, 决定试下利园山道呢间太兴啦, 谂住点都唔会差太远卦, 点知......唉...... 真系一肚火!真系唔知好嬲定好笑!呢间分店同谢斐道果间相距十万九千里!呢度d 侍应以阿婶为主, 人数已经唔够, 得果两个, 仲要好似有撞聋tim, 你话死唔死。最搞笑系我叫杯鲜忌廉红豆冰, 个阿姐好似唔识字咁, 因为我正水吧隔离张枱,我张枱块墙上面贴左张红豆冰同咸柠七的贴纸, 阿姐竟然伸手指住张贴纸, 然后拧转头问个水吧师傅:「有冇呢一杯呀?呢杯呀... 呢一杯既隔离果杯呀!」我听到真系唔知嬲好定笑好, 我大声话系红豆冰, 个阿姐仍然不停话「呢杯既隔离果杯」。呢个时候另外个阿姐经过, 同我讲话冇雪碧, 所以冇咸柠七。我又一次大声话红豆冰,呢个阿姐好似听唔到我讲乜, 好激气咁讲:「都话冇雪碧, 所以冇咸柠七咯!」另外原先同我落单果个阿姐仲起度同紧个水吧师傅讲紧「呢一杯既隔离果杯呀」,而后来经过果个阿姐佢仍然激
谢斐道果间侍应以后生仔为主, 态度竟然非常之好,
而后来经过果个阿姐佢仍然激动地重覆说:「冇雪碧, 所以冇咸柠七!」
呢两个阿姐真系玩死我, 我立即话我饮汤, 然后拿拿林叫饭, 唔想再同佢地讲。
我叫烧味双拼饭, d 叉烧唔够谢斐道果间靓, 有d 靭, 烧肉仲差, 皮唔算脆, 仲有d 硬,
d 肉仲靭到想死, 好似食紧香口胶咁, 越食越口攰。呢一间分店连食物质素都差过人。
我见议大家想食太兴的话, 行多几步去谢斐道果间, 我去过好多次, 服务每次都好好,
烧味质素一样咁高, 冇话边次差d, 座位又舒适好多, 千千万万唔好黎利园山道呢间!