唔知由几时开始 定我真系甘唔熟西方文化好多餐厅一开始就会问 想要Mineral定Sparkling,或者普通水餐厅都有问既 不过佢无比普通水既option我 口快快答Mineral无问系咪要收钱 系我疏忽然后埋单时见到要收$78 同佢提及你同事无讲下次应该要讲比人知既同时 经理就已经行过黎处理“我帮你啦小姐”然后佢出过张单“支水我请你饮啦”其实你唔需要同我讲呢句说话㗎 餐饭$1300唔差支水 想要收钱都有好多种方法你同事事实上无比有普通水既option我 餐牌上都无写明甘系咪都应该要教育下有收费就要同客人交代清楚既道理呢?甘样其实算唔算犯左商品说明条例茶楼都有写明茶钱㖞食物质素就一般啦$1300我可以有好多选择 不过下次再去其他餐厅我会唔怕问多声 要甘收钱几好食我都唔会再黎 你地餐饮业继续保持住呢种态度啦 祝你地好运
唔知由几时开始 定我真系甘唔熟西方文化

餐厅都有问既 不过佢无比普通水既option我 口快快答
Mineral无问系咪要收钱 系我疏忽
“我帮你啦小姐”然后佢出过张单“支水我请你饮啦”
甘样其实算唔算犯左商品说明条例
茶楼都有写明茶钱㖞