上星期下午茶时间,嚟到朗豪坊附近揾食,嚟到呢间试食。下午茶餐由$30一个菠萝油加热奶茶,到最贵$62嘅安格斯牛肉汤河都有,但我都系睇唔啱,结果要咗个常餐,沙嗲牛面配半件油多、一条香草肠及葱花炒蛋,一杯热奶茶,盛惠$56。先唔讲食物,讲灯光。由于呢间餐厅啲灯全部都系黄光,所以影出嚟嘅食物及餐牌都系偏黄色,沙嗲牛肉面同奶茶算系好彩有一次唔系出现黄色,被我拍低咗。讲返食物,葱花炒蛋,啲葱得几粒,而且淡口,食落个味道似加咗几粒葱花嘅老麦嘅炒蛋,香草肠烚熟唔系煎,系油多有些少咸咸地,其余两样系无味嘅。沙嗲牛肉面,卖相唔得,而且啲面煮得过腍,唔得爽,唔好食,沙嗲牛肉一般,食唔到沙嗲应该要有嘅香味。奶茶算系呢个餐比较好嘅一样嘢,但收成$56一个常餐,附近唔知会唔会有更好嘅选择呢?
上星期下午茶时间,嚟到朗豪坊附近揾食,嚟到呢间试食。