2010-10-18
同朋友来食lunch, 朋友话价钱都ok架, 平平地食一餐, 但见到个门面我已经有担心会唔会好唔掂架﹖入到去见到张餐牌无几多款可以选择,就随便order 个杂锦鱼生饭啦. 心谂住都唔知新唔新鲜既打定输数食呢餐, 点知有惊喜wo, d鱼生全部都好新鲜, 仲有光泽既, 而且仲好多料, 八爪鱼呀蟹籽等等好多都足料, 唔似得有d铺头hea 住整饭多过料。 而且分量黎讲起码都有碗半饭咁多, 够饱肚。 原来一个系一个set 黎既, 有汤有前菜有甜品, 咁当然唔好对呢d 野太大期望, 只系一碗沟水既面豉汤, 一小碟"溜"爆既沙律酱mix粟米, 同埋一粒好似糖既雪米滋. 除左个前菜真系"溜"左好多之外, 其他都过得去既. 不过呢, 我地去食个时已经无咩人, 点解程序都可以出错既呢﹖ 我地食紧饭佢先黎个前菜, 当甜品乎﹖可能我去既时候系lunch 又系闲日, 无大家讲既食评咁差bor. 仲有呀,个厕所又大又干净~而且 闲日去食唔收加1, 都几抵呀~ 呢个价钱你唔通想食到有酒店质数咩﹖ 我觉得比起一d 同价钱既日本餐厅黎讲,真系算唔错~ 下次都可能会去试下dinner既~ 唔得既未食返lunch 啰~