2021-09-23 598 浏览
中东菜同印度菜愈来愈多人接触🇮🇳,虽然饮食文化不大相同,但美食系无分国界,卡巴同咖喱一样深得我心💗。之前以为呢间连锁印度菜店系”F”开头,原来系”E”,唔识点读都会认得佢哋logo同食物🤣————————————————👅鸡肉卡巴($52)👍🏻 有唔同辣度就叫咗中辣🫔 ,辣度过瘾得嚟都可以接受,香烤鸡肉配洋葱、生菜、番茄等蔬菜🥬,饼皮保持弹性,唔会比酱汁整到湿晒👅 香浓咖喱串烧鸡肉(配Naan $87)👍🏻 酸酸辣辣嘅蕃茄底咖喱🍅,特别开胃送饭,大块鸡肉唔鞋。识食一定系食Naan,Butter naan多一阵牛油香气🧈,单食都好香,最后捞晒啲汁👅 甜奶昔/芒果奶昔($30/$35)👍🏻 Lassi算系印度菜招牌特饮,斋睇字唔知咩嚟会淆淆地,不过之前试过第一次就唔惊。甜奶昔就系比平时甜啲嘅乳酪🍼,芒果味几天然,口感杰杰地.👅冻柠檬苏打 ($28)🔸偏酸柠檬soda🍋,比较啱接受到酸嘅朋友仔———————————————— 🚩总结:呢个咖喱值得返转头食🤤———————————————— 🌟注意:每份餐点份量颇多,呢餐细食啲嘅三个女仔share都okay~————————————————📍

————————————————
👅鸡肉卡巴($52)

👅 香浓咖喱串烧鸡肉(配Naan $87)

👅 甜奶昔/芒果奶昔($30/$35)
👅冻柠檬苏打 ($28)
🔸偏酸柠檬soda🍋,比较啱接受到酸嘅朋友仔

🚩总结:呢个咖喱值得返转头食🤤
————————————————
📍 Ebeneezer's Kebabs & Pizzeria
地址:尖沙咀宝勒巷6-8A号盈丰商业大厦地下A铺