2023-08-05 35 浏览
❤️🧡💛💚💙💜🤎🤍见到后面个背景色彩鲜艳,七彩缤纷就系土瓜湾嘅🌸万花灯火OMG🌸,睇相就睇得多,亲身见证都系第一次,一入到去就好似身处喺万花筒里面咁😱,无论系地板定墙身甚至去到天花都唔会放过每一个位置嘅反射,由干花,玻璃,镜,甚至一枱一櫈都非常有特色,每一张枱都会有一个真嘅万花筒俾你望吓餐厅嘅四周围😆,楼底较高,非常适合打卡,而座位方面都相当阔落,坐得舒适,碗碟都非常抢眼😍😍我哋今日嚟到食lunch,嚟之前记得睇清楚营业时间啦,落咗场就白行一趟🍝香煎日本带子黑松露忌廉意大利粉 $188 :呢间打卡餐厅自自然然就会多咗好多慕名而来嘅客人,所以价钱方面就比较贵,但我觉得食物质素同价钱唔系好合乎,虽然呢款带子都叫系厚身同大粒,但系整体份量比较少,配料亦唔算多,整体味道都算一般😩😩🍹5层朱古力国度 $72 :呢一杯冻嘅朱古力沙冰,出奇地又有惊喜,里面有朱古力,阿华田,朱古力酱,朱古力碎,棉花糖 同cream等🥰,再做出沙冰效果,虽然全部都系朱古力味,但甜度又觉得啱啱好唔算好甜,又唔觉得太腻,所以唔错😋🍹热黑糖生姜咖啡 $52 :另外呢杯热嘅黑糖咖啡𥚃面加咗生姜,味道都超浓郁🤤,又唔会冇咗咖啡本身
❤️🧡💛💚💙💜🤎🤍

🍹热黑糖生姜咖啡 $52 :另外呢杯热嘅黑糖咖啡𥚃面加咗生姜,味道都超浓郁🤤,又唔会冇咗咖啡本身嘅味,所有味都好平均,饮得出夹杂着咖啡香,但又有姜果种暖胃感觉,超适合女士😌

🍨阿尔卑斯雪山小屋 $148 :另外嗌咗呢一款甜品,价钱亦都唔平,不过卖相几特别,首先外层有士多啤梨同西瓜嘅酱汁,然后切开里面就系手制嘅伯爵茶味蛋糕,仲有士多啤梨粒作点缀,呢几款配搭好特别,又几新颖,食落去口感又唔错👍🏻👍🏻