2024-08-26
真实自费食评其实食过好几次但因为呢到既炸鸡非常吸引所以要俾返个credit佢。今次食系荃新天地分店 但星期日夜晚都要等,所以大家要黎就早啲黎拎飞,因为GULU app 呢间分店系无得拎飞。蜜糖柚子八爪鱼沙律 $128 🐙Honey Yuzu Octopus Salad Mixed Salad, Cherry Tomato, Octopus, Flying Fish Roe, Cucumber, Cherry Radish, Parmesan Cheese, Honey Yuzu Dressing.呢个沙律好开胃,而且柚子汁系有一粒粒柚子肉,如果八爪鱼多啲就更加好,因为八爪鱼薄切都比较少,同埋沙律菜都系比较少,4个人食每人一啖仔。Maru 秘制青口锅 $178 Maru Blue Mussel PotBlue Mussel,Cherry Tomato, Onion, Mushroom, Garlic, White Wine Rose Sauce, Grated Parmesan Cheese青口份量都算多,黎到大部分都系打开个口,唔会好腻,但唔会太多汁。韩国烤肉芝加哥 $223 🍕Bul
蜜糖柚子八爪鱼沙律 $128 🐙
Honey Yuzu Octopus Salad
Maru 秘制青口锅 $178
Maru Blue Mussel Pot
韩国烤肉芝加哥 $223 🍕
Bulgogi Chicago
Double Mozzarella Cheese,String Cheese,Kalbi Beef, Pepperoni,Tomato, Parmesan Cheese,Icing Sugar, Parsley Flakes, Maru Tomato Sauce
呢个pizza 四个人食岩岩好,因为佢系一个好厚既批边,而且非常多芝士,而且系拉丝芝士,食完呢个已经好饱肚。
半半炸鸡 Half & Half $259 🐓
蜂蜜牛油炸鸡配栗米烧
Honey Butter Fried Chicken with Corn Rib
蜂蜜蒜泥炸鸡配虾片
Honey Garlic Fried Chicken with Prawn Cracker
喺Pizza Maru 我最钟意呢到既炸鸡,蜂蜜牛油炸鸡我觉得必点,因为一啲都唔干,而且个芝士粉甜甜地好开胃,另外依家配栗米系好惹味。
另外蒜泥炸鸡既蒜味唔系好重,适合啲唔系特别好蒜味既人。