今日试咗呢间掌门麻辣火锅系文英街 喺圆方行过去唔使10分钟😝 附近有好多食川菜啊串烧𠮶种餐厅 但系佢都几与别不同因为佢虽然都做麻辣火锅 但系主打𠮶款重庆麻辣翡翠锅绝对同你想像中嘅麻辣火锅唔一样🙊 而且老板娘服务得好周到 我感觉佢哋系有诚意做嘅一间小店 值得支持💪🏻餐厅嘅装修系走老重庆嘅小胡同客栈风格 几有心思menu 净系麻辣火锅已经有正宗同翡翠锅两款 怕辣仲可以喺其他四款唔辣嘅汤底度拣一款嚟双拼🤭根据老板娘嘅推介 翡翠锅比正宗麻辣火锅要清一啲 亦都冇咁油 汤底可以直接饮咁正梗系要试吓啦🤣 所以我哋叫咗翡翠锅同猪骨汤双拼登登登登 传说中嘅翡翠锅现身 系绿色嘅😯 个龙头系咪好有型呢 个翡翠锅第一啖食落唔系好辣 只系好香花椒八角味 点知食食吓就嚟料 又麻又香 后劲凌厉😂😂😂 但的确系同传统红色有哂泡椒 一层油系面𠮶种好唔同极上手切肥牛 油脂分布均匀 超香牛味 正👍🏻 一份细分已经够两个人食 仲要食其他嘢㗎嘛😋土豆片 我食亲麻辣火锅见到都会叫 索晒啲辣汁好滋味🤤80几蚊一份嘅鲍鱼仔 我其实唔会用鲍鱼‘仔’嚟形容佢😂 觉得都相当大只 渌完都冇缩水乜滞 抵食长脚蟹棒$48有四条 唔会渌散而且啖啖

餐厅嘅装修系走老重庆嘅小胡同客栈风格 几有心思

menu 净系麻辣火锅已经有正宗同翡翠锅两款

土豆片 我食亲麻辣火锅见到都会叫 索晒啲辣汁好滋味🤤

长脚蟹棒$48有四条 唔会渌散而且啖啖肉😋 推介推介

唔好以为我叫左好多份生根...事实系一份$28嘅生根竟然有12粒 抵食到我唔知讲咩好😂

杂锦蔬菜篮

鲜鸡件 又系大大碟 望落都几新鲜

last but not least 酸菜白肉饺 其实系其中一碟我嘅最爱 我真系第一次食酸菜白肉做馅嘅饺配埋麻辣汤底 齿颊留香 真心好味 必食推介🙊

• 重庆麻辣翡翠锅
  • 极上手切肥牛