2021-06-26
每次午餐时间行过呢间店,都会见到店内坐满人。听同事讲话12:30前到达,应该仲有位坐,所以这次我哋早15分钟由公司出发,好彩仲有吧枱位👏🏻此店原来系主打正宗意大利手拉薄饼店,之前开喺Soho区,依家搬咗嚟铜锣湾。有午餐set也有单点。呢度啲嘢食系慢工出细货,不能快食,点完大约30分钟左右才能上菜,好彩饮品可以上先,慢慢影相。咸牛肉炒蛋流心花生酱牛角窝夫 (нк$88).呢个系fusion版的港式咸牛肉炒蛋三文治.牛窝夫系窝夫形的牛角包,外脆内软,比较干身,不太油腻.初初觉得咸牛肉炒蛋同花生酱,一咸一甜,会唔会好奇怪?不过食咗就觉得,原来味道又几夹,好有层次感的味道蜜糖烧烤酱烤鸡件红洋葱菠萝薄饼 (нк$128).招牌手拉薄饼 ,口感烟韧松软,食得出外脆内软的薄饼皮.不过薄饼比较厚身一啲.食到好多芝士,但食唔出有蜜糖烧烤酱的味道.几粒烤鸡肉、红洋葱片、菠萝片,感觉配料不太多,只系味道一般般周打蚬汤 (午餐set包的).差唔多啖啖都食到蚬肉,好足料.汤也好creamy浓郁ℓαттє тιяαмιѕυ (单点 нк$58, 跟餐+нк$30).热的拿铁,上面加一层提拉米苏忌廉,一支手指饼和一
咸牛肉炒蛋流心花生酱牛角窝夫 (нк$88)
.呢个系fusion版的港式咸牛肉炒蛋三文治
.牛窝夫系窝夫形的牛角包,外脆内软,比较干身,不太油腻
蜜糖烧烤酱烤鸡件红洋葱菠萝薄饼 (нк$128)
.招牌手拉薄饼 ,口感烟韧松软,食得出外脆内软的薄饼皮
.不过薄饼比较厚身一啲
.食到好多芝士,但食唔出有蜜糖烧烤酱的味道
周打蚬汤 (午餐set包的)
.差唔多啖啖都食到蚬肉,好足料
.汤也好creamy浓郁
.热的拿铁,上面加一层提拉米苏忌廉,一支手指饼和一些可可粉,卖相吸引,同事话好饮
.下次我又试下先👌🏻
мαт¢нα ℓαттє (单点 нк$42)
.钻石型的杯底坐喺厚木的杯垫上,外型特别,但吸睛度不及ℓαттє тιяαмιѕυ 啦~
.味道方面,饮到面层细滑的抹茶奶泡,下面就系热牛奶
.我觉得抹茶味可以再浓郁一啲,现在奶味比较重啦~