2024-07-29
呢间好似系一间小众扒房,佢喺湾仔嘅厦门街,估唔到晏昼都可以平平哋咁食到唔错嘅扒,咁喺呢一度就系首先拣嘢食俾咗钱之后先至上去上面𠮶层坐低,咁佢就有几个卡位同埋几张枱,座位就唔算多,但系趁而家冇乜人快啲写篇食评俾佢啦🤪咁整嘢食大概要15至20分钟,咁话晒都煎块扒俾你,呢个时间我哋都仲可以等到嘅!咁我哋今次就食咗佢个美国安格斯牛板腱扒背薯条同中东包,我朋友就试咗佢个王牌慢炆杂菜安格斯牛肉粒咁讲返件牛扒先,佢系大概六安士,原本我都惊作为一个男仔会唔系好够,但系佢配咗半个中东包同埋一堆粗薯条,个薯条仲要落咗鸡盐,喺出面好少食到呢一种薯条嘅配料,连我平时食薯条一定要点茄汁食呢一个薯条嘅时候都完全唔需要,件扒大概煎到五成熟,食落去唔会好硬,亦都好多肉汁,个人认为好抵食而我朋友嘅安格斯牛肉粒,亦都煮到好腍,唔会有种好老嘅感觉!呢间系一间值得再嚟嘅餐厅,迟啲多啲人认识嘅时候应该就要等好耐位!
而我朋友嘅安格斯牛肉粒,亦都煮到好腍,唔会有种好老嘅感觉!