早几日行过花墟见到附近间海鲜酒家做紧个好抵食既潮汕牛肉火锅套餐,个餐入面包左成6款牛肉🥩部位,其中仲包括左d罕有既部位🤩️3-4人份量都只系5嚿水,仲有埋牛骨🦴汤底送‼️真系劲吸引‼️🤓所以等到屋企人-放假,小妹就即刻带埋佢地出去呢间试吓🫶我地食左:⬇️⬇️🌟潮汕鲜牛火锅套餐🌟(3-4位用) $498套餐入面包括左:✨潮汕鲜牛肉✨肉质鲜嫩带韧劲,入口清甜仲有阵牛油香🤞🏻✨手切牛嫩肉✨系牛腹部同臀部之间既肉🥩,色泽红润有光泽,脂肪唔多又少筋,肉味浓郁夸啦啦🤟🏻渌8秒钟食就最正👏✨潮汕牛𦟌✨夹杂着少少既筋位,筋肉感十足🤘🏻有弹性得梨仲有少少爽脆既感觉‼️✨手切牛胸油✨睇落白色一块块好似脂肪咁😂原来佢嘅真身唔系脂肪,而是牛既软组织🥸佢既口感脆而爽口,牛油香超劲重🤞🏻✨潮汕牛丸✨Q弹爽口又爆汁,肉香味浓够高质‼️✨新鲜牛杂拼✨有齐牛肺、牛膀、牛肠、黑柏叶及牛肚等既大路牛杂,都算几齐全❗️小妹同屋企人都劲钟意超爽口既黑柏叶😋呢6款牛全部都牛味好重,听讲重要系即叫即切,真系够晒新鲜👍🏻呢个餐本身已经够抵食,而家竟然仲有埋个赞好打卡活动,打卡即送御前黄酒煮鸡,真系抵上加抵‼️屋企人食完都表示好满意‼️🛑富城火锅海鲜酒

所以等到屋企人-放假,小妹就即刻带埋佢地出去呢间试吓🫶

我地食左:⬇️⬇️

🌟潮汕鲜牛火锅套餐🌟(3-4位用) $498

套餐入面包括左:

✨潮汕鲜牛肉✨

肉质鲜嫩带韧劲,入口清甜仲有阵牛油香🤞🏻

✨手切牛嫩肉✨

✨潮汕牛𦟌✨

✨手切牛胸油✨

佢既口感脆而爽口,牛油香超劲重🤞🏻

✨潮汕牛丸✨

Q弹爽口又爆汁,肉香味浓够高质‼️

✨新鲜牛杂拼✨

🛑富城火锅海鲜酒家
📍太子运动场道21-27号运泰大厦地舖

🛑富城火锅海鲜酒家
📍黄大仙环凤街33号凤祥楼1楼

🛑正冬火锅料理
📍旺角太子道西103-107号地舖

#潮汕牛肉 #手切牛 #鲜牛肉 #火锅 #打边炉 #富城火锅海鲜酒家 #正冬火锅料理 #香港火锅 #黄酒煮鸡