2023-02-17
🌟餐厅:二兄车面馆📍地址:大围大围道1-35号金山楼地下2号舖💰价位:~$50📱电话:2613 8628难得今日早收工可以陪妈妈食埋dinner先返屋企~近近地我地一于去大围觅食下先~呢间「二兄车面馆」新开左无几耐,而我同妈妈一向都好钟意食车仔面,款式够哂多,一于试试先~———————————————————🔹香炸鸡翼薯条估唔到车仔面店都有咁邪恶既港式茶餐小食!为食既我地当然叫埋啦haha~香炸鸡翼热辣辣香喷喷,外皮够哂脆,仲保留到肉汁,食得好过瘾!妈妈就最钟意食薯条,够粗身,好惹味~———————————————————🔹自选车仔面 (米粉底加腩汁配独家配方金牛丸、独家配方墨鱼丸、瑞士鸡中翼、萝卜、卤水蛋)呢款既自选车仔𩠌够哂多款式~我呢碗就叫齐哂铺头主打既独家配方金牛丸及墨鱼丸,果然好出色~两款丸类大大粒又够弹牙,味道浓郁,必试~其他配菜份量够哂多,而且煮得够入味,搭配米粉一流~———————————————————🔹自选车仔面 (米粉底加沙嗲汁配牛筋腩、猪软骨、卤水大肠)妈妈拣加左沙嗲汁既米粉,佢地个沙嗲汁微微辣够香浓,好夹米粉,超惹味~值得一提系呢度既牛筋腩及猪软骨,牛筋腩半肥
📍地址:大围大围道1-35号金山楼地下2号舖
💰价位:~$50
📱电话:2613 8628
🔹香炸鸡翼薯条
———————————————————
🔹自选车仔面 (米粉底加沙嗲汁配牛筋腩、猪软骨、卤水大肠)
妈妈拣加左沙嗲汁既米粉,佢地个沙嗲汁微微辣够香浓,好夹米粉,超惹味~值得一提系呢度既牛筋腩及猪软骨,牛筋腩半肥瘦又够咬口而且卤得好入味!猪软骨就炆得够淋,啖啖肉好正,大推!
🔹蚝油芥兰
食左咁多肉,当然要叫返碟蔬菜啦~呢度既芥兰好鲜嫩,份量亦够多,抵赞~
🔹茶走
呢度连茶餐厅既饮品都有供应~茶底够哂香浓醇滑,好出色~
😋味道:4/5
🏢环境:4/5
💁🏻♀️服务:4/5
💵价钱:4/5
🤟🏻性价比:4/5
👅整体小总结
由细到大我都好钟意食车仔面,款式够多之余,每次都可以搭配唔同粉面~特别一赞系呢度既粉面同埋小食种类够哂多,性价比极够高,平靓正~而且店员仲好有礼貌添!