2024-10-28 200 浏览
今日约咗一个旧朋友食晚餐,因为系临时约,所以就约咗喺佢屋企附近,喺黄竹坑新开嘅商场southside,见到呢间餐厅装修好有色彩,超级靓,座位都好舒服同阔落。呢度嘅店员都好友善。坐低之后朋友话佢会迟少少,所以我就叫咗一杯饮品自己饮住先 ,要左house rum,配埋diet coke,饮左一阵朋友就到,然后佢就叫咗杯berry smoothie,佢话唔会太甜,但系好饱肚,证明好足料!食物方面,我得要左beef taco 同bbq ribs。beef taco用咗我最钟意嘅玉米脆饼皮,加埋腌制洋葱,同酱汁真系好好食,牛肉亦都绝对冇鞋,真系一流!另外要嘅半份bbq pork ribs 有配埋薯条,虽然只系得半份,但系都食到好饱,个BBQ酱够浓味,猪肉亦都好嫩滑,薯条当然找得好松脆啦!